9 Mituri despre mutarea in Cloud – Office 365

9 Mituri despre mutarea in Cloud Pepas Cloud

Intro 9 Mituri despre mutarea in Cloud Header Pepas Cloud

Si companiile care se gandesc sa foloseasca Microsoft Office 365 ca pe un prim pas in trecerea la solutii gazduite pentru aplicatii au de-a face cu neconcordante similare, fiindu-le greu sa faca distinctia intre adevar si fictiune. De exemplu, unele firme gresesc, crezand ca Office 365 este doar o versiune de Office ce poate fi accesata printr-un browser.
Este doar una dintre numeroasele idei gresite despre Office 365 pe care dorim sa le corectam, fapt pentru care am creat acest ghid menit sa te ajute, combatand miturile.
Cand iei in calcul Office 365, ca motor pentru organizatia ta, trebuie sa fii la curent cu faptele. Afacerea ta depinde de ele. Esti gata sa afli cele mai frecvente noua mituri privind Office 365 si serviciile in cloud pentru afaceri, despre care poate ca si tu credeai ca sunt adevarate, desi nu sunt?

Citeste mai departe.

 

9 Mituri despre mutarea in Cloud – Office 365

 

MITUL NR. 1 Office 365 inseamna doar instrumente Office in cloud si nu le pot folosi decat online.
MITUL NR. 2 Daca datele noastre se muta in cloud, firma noastra nu va mai detine controlul asupra tehnologiei care ne apartine.
MITUL NR. 3 Este mai sigur sa pastram datele local, decat in Cloud.
MITUL NR. 4 Trebuie sa mut totul in Cloud: nu merge decat totul sau nimic.
MITUL NR. 5 Firma mea nu poate face fata unei migrari in Cloud.
MITUL NR. 6 Spionii corporativi, infractorii cibernetici si autoritatile statale vor avea acces la datele mele, daca sunt in Cloud.
MITUL NR. 7 Skype si Skype for Business sunt unul si acelasi lucru.
MITUL NR. 8 Serviciile de e-mail nu sunt cu nimic mai simple in Cloud.
MITUL NR. 9 Actualizarea permanenta a Office 365 imi va strica aplicatiile esentiale de business.

 

MITUL NR. 1 Pepas Cloud

Adevarul

 

Office 365 este o suita de servicii de productivitate bazate pe tehnologia Cloud, care poate include:

 

  • Office 365 ProPlus sau Office 365 Business – clientul desktop Office pe care il cunosti si il utilizezi deja, care include Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook si OneNote, cu beneficiul suplimentar ca este licentiat, implementat si actualizat ca un serviciu. Aceste aplicatii sunt instalate pe dispozitivul tau, asa ca sunt disponibile si cand esti offline. In plus, ai optiunea sa stochezi datele in Cloud.
  • Exchange Online pentru e-mail, calendare, colaborare bazata pe posta electronica.
  • SharePoint Online si OneDrive for Business pentru colaborare, site-uri web interne, fluxuri de lucru precum si sincronizare si partajare de fisiere la nivel business. Tot aici avem posibilitatea sa facem backup la fisierele stocate local si in caz ca nu mai avem alimentare cu energie electrica (pana de curent sau s-a terminat bateria la laptop si nu avem posibilitatea de reincarcare) se strica dispozitivul, este pierdut, este furat sau am fost victima unui atac cibernetic ce ne-a criptat fisierele, putem sa accesam datele noastre de pe orice alt dispozitiv si sa le restauram.
  • Skype for Business pentru apeluri de voce, mesagerie instantanee, sedinte si prezenta Online. Din 1 octombrie 2018 toate conturile de Office 365 sau Microsoft 365 ce au sub 500 de utilizatori sunt livrate doar cu Microsoft Teams. Microsoft teams include pe langa toate functionalitatile Skype for Business si altele cum ar fi: chat persistent (mesajele raman mereu si se sterg doar daca vrea utilizatorul), posibilitatea de a integra alte aplicatii in Microsoft Teams si multe altele. Mai multe detalii aici.
  • Yammer pentru colaborare sociala – ai o retea sociala privata la dispozitia ta unde controlezi tot ce se intampla.
  • In functie de pachetul ales ai multe alte aplicatii ce ar putea sa te ajute sa iti automatizezi sarcinile de lucru repetitive.

 

MITUL NR. 2 Pepas Cloud

Adevarul

 

Cand te muti in Cloud, toata bataia de cap si tot timpul pe care le investeai in intretinerea infrastructurii hardware si in actualizarea software-urilor se reduc semnificativ. Acum, tu si echipa ta va puteti concentra pe afacerea voastra, in loc sa faceti iar si iar munca de mentenanta si reparatii. Ai mai mult timp, pe care il poti dedica imbunatatirilor operationale si lansarilor de initiative agile pentru afacerea ta.
In loc sa cheltuiesti portiuni tot mai mari din buget pe servere pentru stocarea e-mailurilor si a sarcinilor de lucru, poti gandi strategic si poti sprijini managerii de business intr-o maniera mult mai agila, raspunzand rapid nevoilor acestora.

Cei din departamentul de IT pot fi folositi pentru a imbunatati si automatiza procese ce consuma mult timp angajatilor tai. Iti vei transforma afacerea intr-una eficienta, gata sa creasca in ritmul in care ai nevoie.

 

MITUL NR. 3 Pepas Cloud

Adevarul

 

 

Securitatea a devenit o slujba cu norma intreaga, care are nevoie de o echipa dedicata de experti, iar putinii experti de pe piata cer salarii pe masura. Microsoft ii angajeaza pe cei mai buni si mai priceputi in impiedicarea breselor de securitate si se bucura de un nivel de securitate la care majoritatea companiilor nu pot decat sa viseze.
Pentru a pastra securitatea Office 365 la cel mai inalt nivel al standardelor din domeniu, echipa Microsoft de securitate dedicata utilizeaza procese ca Security Development Lifecycle, restrictionarea traficului si atenuarea efectelor breselor, pentru care majoritatea companiilor nu detin suficiente resurse. Mai mult, Microsoft Office 365 asigura un timp de functionare de 99,9 %, garantat financiar. In plus, printre angajatii Microsoft se numara experti in conformitate cu reglementarile autoritatilor, care sunt lideri in domeniul lor de competenta. Microsoft cunoaste si urmareste permanent cele mai recente reglementari si regulamente, printre care se numara HIPAA si Legea Sarbanes-Oxley, Legea federala din S.U.A. privind managementul securitatii informatice (FISMA), ISO 27001, Clauzele tip ale Uniunii Europene (UE), principiile „Sferei de siguranta” S.U.A.–UE, Legea S.U.A. privind confidentialitatea si dreptul la educatie pentru familii (FERPA) si Legea canadiana privind protejarea informatiilor personale si documentele in format electronic (PIPEDA).
Pentru a afla mai multe despre securitate si conformitate in Office 365, vizitati Centrul de autorizare Office 365 sau ne puteti contacta si va vom ajuta sa intelegeti cum functioneaza partea de securitate in Office 365.

 

MITUL NR. 4 Pepas Cloud

Adevarul

 

 

Desi primii sustinatori ai Cloud-ului erau gata sa declare ca acesta e un fel de rai informatic, nimeni nu a spus ca este o idee buna sa iti transferi cu forta intreaga afacere in Cloud, de pe o zi pe alta. Majoritatea implementarilor incep cu o abordare hibrida, prin mutarea unei singure aplicatii, cum ar fi e-mailul, ca prim pas pentru dezvoltarea viitoare.
Cloud-ul hibrid creeaza o platforma solida, care cuprinde infrastructuri din centrele de date si din Cloud, simplifica operatiunile IT si furnizeaza aplicatii si date pentru utilizatori, aproape indiferent de dispozitivul folosit si de loc. Ofera controlul de care ai nevoie pentru a livra puterea
de calcul si capacitatile esentiale pentru afaceri si pentru a creste sau a reduce capacitatile, in functie de nevoi, fara a investi inutil in tehnologii locale.
Multe companii isi muta sarcinile de lucru in Cloud, pentru un plus de productivitate; calea aleasa de fiecare este diferita si timpul necesar pentru realizarea migrarilor variaza. Te putem ajuta să migrezi mai intai anumite sarcini de lucru, cum ar fi sincronizarea si partajarea fisierelor (OneDrive for Business) sau e-mailul (Exchange), iar apoi te putem asista la conceperea unui plan pe termen lung, pentru proiecte mai dificile sau mai indelungate. Iti poti construi aplicatii personalizate foarte rapid si fara sa platesti in plus fata e pretul pachetului Office 365 ales, iti vei putea analiza datele si miscarea lor in interiorul retelei interne a companiei tale.

 

MITUL NR. 5 Pepas Cloud

Adevarul

 

Atunci cand incepi sa te gandesti la cum vei muta cantitati mari de date in Cloud, este usor de inteles de ce unii oameni considera ca „miscarea Cloud” e o provocare prea mare. Nu iti vom spune ca e simplu ca buna ziua.
Dar initiativele agile si migrarile de date calculate se pot rezolva rapid. Te vom ajuta la fiecare pas, cu informatii si recomandari pentru configurarea firewall-urilor, cerintele de reverse proxy, optiunile pentru identitati, posibilitatile de migrare si o abordare defazata pentru configuratii hibride. Am creat mai multe cai dintre care poti alege si, in cele mai multe cazuri, vei putea utiliza instrumentele si procesele pe care le detii deja. In plus, iti punem la dispozitie si o gama intreaga de instrumente online, care te pot ajuta. Contacteaza-ne si te vom sprijini in drumul tau spre Cloud.

 

MITUL NR. 6 Pepas Cloud

Adevarul

 

Aceasta este una din temerile principale ale multor firme, cand vine vorba despre Cloud. Dar este nefondata. Echipa ta IT este cea care gestioneaza accesul, configureaza permisiunile si restrictiile si furnizeaza drepturi de acces si optiuni pentru smartphone. Compania ta ramane unicul
beneficiar: tu pastrezi drepturile, titlurile de proprietate si interesele materiale asociate datelor stocate in Office 365.

In ceea ce priveste securizarea datelor tale, sistemele Microsoft functioneaza pe baza unui set de principii cheie:

  • Nu iti  sunt explorate datele in scopuri publicitare si nici in alte scopuri, cu excepția aceluia de a-ti furniza serviciile pe care le-ai platit.
  • Daca alegi la un moment dat sa renunti la serviciu, iti iei datele cu tine.
  • Masurile de control al confidentialitatii iti permit sa stabilesti cine din cadrul organizatiei are drepturi de acces si ce anume poate accesa.
  • Auditarile si supervizarea extensive impiedica administratorii sa acceseze neautorizat datele tale.

 

Masurile de control stricte si elementele de design nu permit datelor tale sa se amestece cu datele altor organizatii.
Personalul centrelor Microsoft de date nu are acces la datele tale. In plus, asigura un timp de functionare de 99,9 % prin
intermediul unui acord privind nivelul serviciului, garantat financiar. Daca un client observa ca timpul de functionare
lunar a scăzut sub 99,9 %, clientul respectiv este indemnizat prin credit pentru servicii.
Microsoft este primul furnizor major de servicii in cloud care adopta cel dintai standard international pentru confidentialitatea in cloud din lume.

Standardul stabileste o abordare uniforma la nivel international pentru protectia confidentialitatii datelor personale stocate in cloud.

Acesta intareste urmatoarele reguli:

  • Tu detii controlul asupra datelor tale.
  • Tu stii ce se intampla cu datele tale.
  • Microsoft furnizeaza masuri de securitate puternice, care iti protejeaza datele.
  • Datele tale nu se utilizeaza in scopuri publicitare.
  • Microsoft susține practica prin care autoritatile statale ti se adreseaza direct pentru solicitari de date, cu exceptia cazului in care acest lucru este interzis prin lege si va contesta in instanta tentativele de a interzice notificarea ta cu privire la astfel de solicitari.

 

MITUL NR. 7 Pepas Cloud

Adevarul

 

Varianta de Skype pe care o folosesti acasa se potriveste excelent pentru un numar mic de utilizatori si este gratuita, cu exceptia cazului in care doresti sa cumperi credit pentru apeluri catre telefoane fixe sau mobile.
Skype for Business te lasa sa adaugi pana la 250 de persoane in sedințe online iar daca depasesti 250 de persoane poti crea o sedinta de tip broadcast ce poate avea pana la 10000 de participanti, iti ofera securitate adaptata pentru nevoile unei firme, iti permite sa gestionezi conturile angajatilor si se integreaza cu aplicatiile Office pe care le detii.
Skype for Business se integreaza cu Office 365, ceea ce iti ofera un plus de productivitate, oferind persoanelor libertatea de a se conecta asa cum doresc. Angajatii pot efectua si primi apeluri, pot face prezentari si pot participa la sedinte, folosind o singura aplicatie, indiferent unde s-ar afla, singura cerinta fiind prezenta unei conexiuni la internet.

De exemplu, angajatii pot:

  • Sa vada imediat cand un interlocutor este ocupat sau disponibil;
  • Sa initieze o sesiune de mesagerie instantanee, facand dublu clic pe numele unei persoane de contact;
  • Sa partajeze un desktop in timpul unei sedinte;
  • Sa invite parteneri externi la o sedinta, fara ca acestia sa necesite o licenta, printr-o aplicatie de conferinta web dotata cu toate caracteristicile existente;
  • Sa integreze continut video printr-o cameră web, in timpul unui apel sau al unei conferinte.

 

Cu Skype for Business, nu ai nevoie de un administrator separat, care sa se ocupe de functionarea serverelor, si nici de investitii in infrastructuri suplimentare. Microsoft se ocupa de tot. Fiind o componenta a Office 365, Skype for Business ofera utilizatorilor caracteristici noi, actualizari
si corectii, imediat ce se lansează. Skype for Business si versiunea Skype pentru consumatori pot fi federalizate, pentru a permite comunicarea intre platforme.
Serviciul Skype for Business se bucură de asistenta non-stop. Desigur, echipa ta IT va trebui sa se ocupe de setari, drepturi de acces si securitate, dar restul le rezolva Microsoft.

In curand Skype for Business va fi inlocuit complet de Microsoft Teams. Noile conturi deschise dupa 1 octombrie 2018 si care au mai putin de 500 de utilizatori deja nu mai includ Skype for Business.

Microsoft Teams include toate functionalitatile Skype for Bsuiness si multe altele extra. Mai multe detalii aici.

 

MITUL NR. 8 Pepas Cloud

Adevarul

 

 

Atunci cand muti serviciile de e-mail ale companiei in cloud, poti sa te relaxezi, fiindca stii ca expertii care au creat acest software se ocupa de operatiunile dificile de intretinere, in vreme ce echipa ta se poate ocupa de controlul capacitatilor detinute de companie si de modul in care angajatii folosesc caracteristicile serviciului.
Poti petrece mai mult timp pentru operatiunile principale, care sporesc valoarea firmei, in loc sa te ocupi de operatiuni de intretinere hardware interminabile.
Actualizarile si remedierile pentru software-uri se livreaza automat, imediat dupa lansarea lor, iar Exchange Online este intotdeauna primul pe lista de actualizari. Desi gestiunea si actualizarile sunt complet automate, continui sa detii controlul atunci cand ai nevoie, folosind Exchange Admin Center.

Pentru ca sunt multe variante in care poti gasi Office 365, iti recomandam colaborarea cu o firma ce detine expertiza in acest domeniu, pentru a te ajuta sa faci alegerea corecta potrivita nevoilor tale. Pepas Cloud este partener Microsoft autorizat si te poate indruma si iti poate furniza toate informatiile si serviciile de care ai nevoie atunci cand vrei sa faci trecerea la Office 365.

 

MITUL NR. 9 Pepas Cloud

Adevarul

 

 

Stiind cat de mult conteaza ca angajatii sa aiba acces la aplicatiile esentiale pentru afacerea ta si la programele de completare din Office, Microsoft se angajeaza sa asigure compatibilitatea cu instrumentele pe care le utilizezi in fiecare zi impreuna cu Office 365.

Iata cum procedeaza:

  • Ofera acelasi standard international acceptat pentru aplicatiile desktop, ca si instrumentele familiare pe care le cunosti si le apreciezi deja, cum ar fi Word, PowerPoint si Excel.
  • Incearca din greu sa garanteze că, desi actualizeaza regulat Office in Cloud, actualizarile nu influenteaza negativ zonele care ar putea afecta alte aplicatii software. De exemplu, in ultimele 24 de luni, lansarile lunare pentru Office 365 nu au adus cu sine modificari la modelele de obiecte sau API-uri. Daca solutiile tale esentiale pentru afaceri functioneaza astazi cu Office 2010 sau Office 2013, cel mai probabil vor functiona si cu Office 365.
  • Colaboreaza indeaproape cu furnizorii majori de software-uri, oferindu-le instrumente potrivite si acces timpuriu la servicii, pentru a garanta ca solutiile care functioneaza cu Office vor continua sa functioneze si cu Office 365.
  • Te ajuta să eviti problemele de compatibilitate prin indrumari si practici recomandate de gestiune a actualizarilor si dezvoltare.
  • Permite instalarea in paralel a Office 365 ProPlus si a versiunilor mai vechi de Office, ceea ce iti acorda timpul necesar pentru a remedia orice problema.

 

 

Concluzie

 

 

Cand esti preocupat cu gestionarea mai multor sisteme, aplicatii si date izolate, lucrezi cu sisteme inflexibile si lente si esti tinta criticilor aspre ale angajatilor, care isi doresc acces la reteaua firmei si la instrumente noi, e dificil sa mai gssesti timpul necesar ca sa ramai la curent cu produsele noi si sa evaluezi puhoiul de informatii care iti trec pe la urechi. Acum, insa, ai obtinut o mai buna intelegere a solutiilor de productivitate si colaborare oferite de Office 365.
Te încurajam sa impartasesti aceste cunostinte si cu alti colegi, care au nevoie sa faca distinctia intre adevar si fictiune, cand vine vorba despre Office 365. E util sa vedeti la fel lucrurile si vei economisi timp, daca nu va mai fi nevoie sa combati mereu aceste mituri.

 

In caz ca ai intrebari suplimentare, ne poti contacta si te vom lamuri astfel incat sa intelegi mai bine ecosistemul Cloud.

 

 

Programeaza o intalnire cu unul din specialistii nostri in Office 365!

 

 

Copyright © PEPAS CLOUD 2019

Deschide chat
Ai nevoie de ajutor?
Pepas Cloud
Salut,

Cu ce te putem ajuta?
Logo-Pepas-200x100
Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al Pepas Cloud, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit acest document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

In general, colectam datele dumneavoastra cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dumneavoastra astfel:

Cand va creati un cont pe site-ul Pepas Cloud, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

In cadrul paginii dumneavoastra personale (Contul meu) din platforma Pepas Cloud aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: numar telefon mobil, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, etc.;

Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dumneavoastra in timpul vizitarii site-ului nostru web, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dumneavoastra. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor Pepas Cloud in beneficiul dumneavoastra.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  1. a) Crearea si administrarea contului in cadrul platformei Pepas Cloud;
  2. b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  3. c) Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la produsele achizitionate;
  4. d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  5. e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  6. f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dumneavoastra cu privire la comenzile dumneavoastra sau la produsele Pepas Cloud.

Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Pepas Cloud si dumneavoastra. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

  1. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dumneavoastra de Cumparator, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie aferente finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate.

  1. Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/alerte pe mobil sau web, etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produsele adaugate in sectiunea “Cosul meu” sau sectiunea  “Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dumneavoastra. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dumneavoastra.

  1. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web Pepas Cloud fata de atacuri cibernetice:

– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– Masuri de gestionare a altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma Pepas Cloud. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

– partenerilor Pepas Cloud;

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plata/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piata;

– societatilor de asigurare;

– furnizorilor de servicii IT;

– altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dumneavoastra de catre terte persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

In ce tari transferam datele dvs. cu caracter personal

In prezent, stocam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale dumneavoastra cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

Cum protejam securitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dumneavoastra cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati Libra Bank. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate, folosind tehnologii de criptare de ultima generatie.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dumneavoastra cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului Pepas Cloud. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra.

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dumneavoastra de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum 30 de zile lucratoare, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum 60 de zile. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de 30 de zile. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dumneavoastra.

Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Aveti urmatoarele drepturi:

  • sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
  • sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
  • sa va oferim alte informatii despre datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dumneavoastra, in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.
  • Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dumneavoastra cu caracter personal inexacte sau incomplete.Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora
  • Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
    • v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau
    • dati curs unui drept legal de a va opune; sau
    • acestea au fost prelucrate ilegal; sau
    • ne revine o obligatie legala in acest sens.Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dumneavoastra de stergere a datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesara:
    • pentru respectarea unei obligatii legale; sau
    • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
  • Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
    • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau
    • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau
    • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dumneavoastra aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; sau
    • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:
    • avem consimtamantul dvs.; sau
    • pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau
    • pentru a proteja drepturile Pepas Cloud sau ale altei persoane fizice sau juridice.
  • Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:
    • prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dumneavoastra; si
    • prelucrarea se face prin mijloace automate.
  • Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:
    • produce efecte juridice cu privire la dumneavoastra; sau
    • va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:
    • ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dumneavoastra;
    • este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.;
    • sau se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.
  • Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro
  • Fara a va afecta dreptul dumneavoastra de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.   
  • Reamintim faptul ca puteti ne contacta in orice moment la: +40 756 225 522 sau contact@pepascloud.ro.